Dank u wel om ons te steunen

want zonder jullie steun kunnen wij het niet...

Help ons om kinderen KANSEN TE BIEDEN en stort vandaag nog uw gift op het rekeningnummer van vzw Vitaal: 

BE06 9501 8557 9422

Lees hieronder waarom uw steun zo belangrijk is en hoe we jouw steun gebruiken om kinderen te helpen.

VZW Vitaal is een non profit organisatie die 100% bestaat uit vrijwilligers. Er wordt dus geen eurocent uitgegeven om lonen uit te betalen. Iedere medewerker engageert zich geheel vrijwillig, gedreven door passie voor de missie die we uitdragen en de visie die we nastreven.
Geen schandalige en excessieve geldtransporten om individuen persoonlijk te verrijken, zoals helaas te vaak vernomen wordt via de media...

Omdat wij vooral werken met jonge kinderen die minder kansen krijgen omwille van hun achtergrond, de moedertaal die ze spreken, de omgeving waarin ze opgroeien, ... houden wij de drempel om deel te nemen aan onze activiteiten laag en betaalbaar voor iedereen. Het financiële plaatje mag niet de reden zijn om een kind niet te laten deelnemen.

Heel wat deelnemers betalen dan ook maar een klein deel van de werkelijke kostprijs. In het tabblad "Overzicht van onze kosten" tref je gedetailleerd aan hoeveel centjes we nodig hebben gehad in 2022 om de boel draaiende te houden.


Omdat de bijdragen (deelnamebedrag) van onze deelnemers bijlange niet voldoende zijn om financieel rond te komen, werven wij een heel jaar door fondsen. We hopen om via giften, schenkingen en opbrengstactiviteiten geld in het laatje te krijgen om financieel onze werking te kunnen blijven voortzetten. Help jij ons mee? 

Shop je regelmatig eens via het internet?
Wist je dat je via jouw online aankoop bij de meeste internetshops vzw Vitaal kan steunen zonder dat het jou 1 cent extra kost? Fantastisch toch!
Het enige wat je moet doen is even langsgaan via www.trooper.be, vzw Vitaal zoeken en ons steunen door jouw aankoop. 
Dit is wellicht de gemakkelijkste en goedkoopste manier om ons te steunen! Doen hé!!
Let op: dit werkt enkel als je shopt via de website, niet via een app.

Goodgift is een online platform dat een alternatief aanbiedt voor een cadeaubon.
De cadeaubon voor elke goed doel!
Met Goodgift schenk je als het ware een soort "Bongo-bon" waarmee een goed doel kan worden gesteund. Een creatief, leuk en vooral warm geschenk! Koop hem vandaag nog aan via de site van Goodgift en steun zo vzw Vitaal.

Wie ons "in natura" wenst te steunen, neemt best eventjes contact op met ons. 
Voedingswaren, materialen voor onze workshop of vakanties zijn uiteraard altijd bijzonder welkom.

Maar ook logistieke steun is welkom!
Mee helpen zorgen voor vervoer van onze deelnemers, het mogen gebruiken van een aanhangwagentje, het gratis mogen lenen van een springkasteel, ... je kan er ons een bijzonder groot plezier mee doen!

Overzicht van het kostenplaatje 2022...

Logement (het vakantiehuis): € 95/deelnemer
We logeerden in de zomer van 2022 in "Het Wikhof" (Ieper), een prachtig vakantiehuis in een bosrijke en kindvriendelijke omgeving. We kregen een speciaal tarief, gelukkig... Voor 2023 zal de kostprijs voor het logement helaas wat hoger liggen...

Maaltijden : € 50/deelnemer
Onze zelfbereide maaltijden zijn kindvriendelijk, lekker,  gezond en vooral gevarieerd. Het menu en de tussendoortjes (eentje in de voormiddag en eentje in de namiddag) zorgen voor een evenwichtig aanbod. 

Workshops: (het materiaal voor de eigen workshops): € 20/deelnemer
Al onze workshops worden zorgvuldig samengesteld en streven vooral taalversterkende doelstellingen na. Door het gevarieerde keuzeaanbod peilen we eveneens naar de interesse en de talenten van onze deelnemers. 

Workshops van derden: € 15/deelnemer
Wij nodigden een "professional" uit die onze deelnemers een halve dag onderdompelde in de muzische en magische wereld van muziek. Taalactiverend werken met zang en muziek. Bestaat er nog iets mooiers?

Vervoer: € 60/deelnemer
In de zomer van 2022 voorzag Vitaal vervoer voor zijn deelnemers van en naar de vakantieplek. Ook vervoer ter plekke (naar Bellewaerde Park en zwembad Poperinge) werd voorzien.

Uitstappen: € 35/deelnemer
We maakten een uitstap naar Bellewaerde Park en gingen ook zwemmen in het zwemparadijs van Poperinge.

EHBO en verzorging: € 10/deelnemer
Zorg voor elk kind staat op nummer 1 bij Vitaal. Hierop wordt dan ook niet bespaard. Wij willen elke dag opnieuw de allerbeste zorgen voor elke deelnemer.

Verzekering: € 15/deelnemer
Vitaal is bijzonder goed verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor alle deelnemers en voor zijn vrijwilligers. Wij willen niet dat iemand voor verrassingen komt te staan.

Administratie- en andere kosten: € 20/deelnemer
Klinkt misschien wel vrij veel, toch proberen wij deze kosten zo laag mogelijk te houden. In dit bedrag zitten alle mogelijke kosten vervat die wij als vzw hebben om te kunnen en te mogen werken: bankkosten, drukkosten, kosten voor vervoer, logistiek, onderhoudsproducten, kosten voor deze website, verplichtingen als vzw tegenover de overheid, ...